O Konceptu

U ovim tmurno depresivnim, politički degutantnim, kreativno impotentnim i općenito neprimjerenim za život – vremenima, mala skupina kulturnih diverzanata odlučila je podići diletantizam na kulturnu razinu. Samo revolucija pomiče s mjesta, a u nama se kuha ta revolucija dok sjedimo na uštogljenim radnim mjestima i slušamo patetične mehaničke naredbe “onih iznad”. Ovaj teatralan uvod je, naravno, pretenciozno pretjerivanje u kombinaciji s bahatošću, ali hej, ni’ko nije savršen.

Da ne bismo duljili, okupili smo se kao mali tim kreativaca koji bi htjeli mijenjati sve, a velika stvar bit će ako se promijenimo bar malo, a i jedni druge. Cilj nam je predstaviti neke foto, video i filmske ideje kroz seriju projekata različitog tipa. Kako nismo toliko umišljeni (još), onda prihvaćamo svakog tko nam može unijeti još malo svježine i novog načina razmišljanja. Imate li neku ideju kako da se primijeti vaš glas, javite nam se – pridružite nam se.

Uz naramak energije za ostvarenje snova, nudimo i neke konkretne stvari kao što su teorijski i praktični tečajevi vezani uz vještine savladavanja i razumijevanja svijeta filma, videa i fotografije, pa iskoristite barem tu ponuđenu priliku. Da bismo napravili nešto novo, dobro je biti upoznat sa starim. A znanja ionako nikad dosta.

Osnovani smo daleke 2004. godine, a o naslovu udruge jednostavno nas ne pitajte. Pravimo se da je retro naslovlje u modi.

Za sva pitanja koja vas zanimaju, obratite se putem kontakt forme.

Galeriju slika članova Koncepta možete naći ovdje: http://www.koncept2001.hr/gallery2/